vineri, 1 iunie 2007

"Isme"

În excelenta sa carte, "Năravuri româneşti-Texte de atitudine", Ruxandra Cesereanu făcea o pseudo-antologie descriptivă a omului nou ce a renăscut din comunism - altfel spus, a românului în post-comunism. Astfel, categorisirea era următoarea: Licheaua, lingăul, impostorul, furunculul, animalul şi vaca blondă. Deşi ar putea părea puţin groteşti definiţiile, este necesar să citeşti cartea ca să vezi că de fapt are dreptate. Dar nu voiam să ma transform în avocatul scrierilor Ruxandrei Cesereanu.

Ar fi necesară o enumerare a "echipamentelor tehnice" a românului din post-comunism, sau, mai bine zis, a acelor accesorii specifice şi a "acţiunilor" preferate ale românului din post-comunism. Iacătă-le:
tricoul "De puta madre" (neapărat poleit cu imitaţii de aur şi neapărat negru), treningul purtat ca accesoriu de lux, adidaşii nike cu "arcuri", un accesoriu din brandul "D&G" sau "Armani", plimbarea (repet - PLIMBAREA) prin Mall, maneaua, freza "mohawk" (parcă aşa se scrie), fiţa, sclifosenia, englezismele, mersul la cumpărături în Italia sau în Spania, BMW-ul, burta (şi la antipod - mersul la "tras de fiare" ca bezmeticul/ca), parfumurile furate, spiritul de mahala, behăitul, chiţăitul şi mieunatul, efeminarea, băutul de cafea (ca idee - nu ca plăcere - mulţi din cei care o beau o detestă - dar e de bonton şi "se poartă":-) ), hi5-ul (sunt vinovat:-)), unghiile false, solarul, piercingul (nu în toate cazurile), ochelarii de vedere (!sic), "mersul la facultate", empatia cu reality-show-ul şi......o să mai revin.

4 comentarii:

Raluca spunea...

No, se pare ca "formele fara fond" raman de actualitate, ai putea sa mai pui la enumerare si tencuiala cu fond de ten pe care ziceai ca o detesti :p, mersul "pe strand", frezele frikioate la fete... si-Dumnezeule, cate ar mai fi!

Alex Imparat spunea...

De aia am zis ca revin....:-)) dar cum dracu' uitasem de fondu' de ten? :P

Anonim spunea...

bine ca ai spus ca esti vinovat(cu hi5-u)

Alex Imparat spunea...

vinovat si nu numai :-)))