joi, 20 decembrie 2007

Cuvântarea credinciosului "elodian"

O voi credincioşi ce aveţi certitudinea unei vieţi de apoi.....o voi sceptici şi atei ce credeţi că moartea e finalitatea absolută...o voi adepţi ai metepsihozei aşteptând cu înfrigurare să vedeţi ce surprize vă rezervă „purificarea”.....ce ştiţi voi toţi? Viaţa continuă pe pământ. Mai mult, viaţa continuă în România. Şi nu oricum....ci cu rating mare. Cu surle şi trâmbiţe, cu ilegalităţi şi neruşinări. Ah...aţi ghicit. E vorba de Elodia, cea ce dăinuieşte veşnic în sufletele românilor şi dormitorul de la OTV. Oriunde întorci capul, aşteaptă-te să o vezi pe Elodia. Şi să nu crezi că e un banal caz de “bântuire”. Nu. Nici vorbă. E o simbioză perfectă între suflet şi materialitate. E “the romanian dream”. Să îţi câştigi notorietatea în inimile oamenilor. Cei care îi duşmănesc soţul şi îi compun cântece Ei.

Probabil ca alde Jung ar avea mult de studiat de pe urma “Cazului Elodia”. Niciodată nu am asistat la o asemenea psihoză colectivă. Culmea, pornită de la o televiziune înjurată de toată lumea: OTV. (faza incipientă nu am prins-o dar probabil îşi are rădăcinile la “Ştirile de la ora 5” – acea emisiune cu rol de guru pentru românii intrigaţi de bârfă şi extaziaţi să işi spioneze vecinii). Şi nu ridica din sprâncene. Să nu-mi spui că n-ai pomenit niciodată numele Ei. Ori plasat într-un context ironic sau într-o glumă (blasfemie!), ori într-o discuţie pur informativă.

Într-un excelent post, Iulian Tănase remarca: “La trei luni de la misterioasa ei dispariţie, Elodia a devenit un veritabil brand de ţară.” Ne identificăm cu “drama” ei până la suferinţă. Azi mâine o să avem căni Elodia, geanta Elodia (de purtat la înmormântări), păpuşa Elodia (în mai multe variante: vie, moartă şi dispărută) cu opţiunea de a alege păpuşa vorbitoare cu textul: “Vă mulţumesc că aţi fost lângă mine!”, sau “Moarte lui Cioacă!”(pentru voi ăia profanii – Cioacă e fostul soţ, presupusul ucigaş – CRIMINALULE!).

Dar Elodia e moartă? Grea întrebare. Probabil doar un răspuns ambiguu e potrivit aici: Elodia e o făptură mesianică. Se înfruptă din viaţa pe care i-o dăm. Exact ca iepuraşul din reclamele Energizer, Ea îşi trage energia din populaţia elodiană (tot Iulian Tănase). Iar mai nou, e făptură cibernetică: s-a “întrupat” în site-ul www.enigmaelodiei.ro (dacă aveţi ceva de râs înseamnă că ţineţi cu Cioacă). Acolo, elodienii îşi etalează veleităţile scriitoriceşti şi fac scenarii cu privire la soarta elodiei (vai, iertare si pocăinţă: Elodiei cu majusculă de aia mare!) Şi fiţi atenţi, aveţi şansa ca proiectul vostru să fie câştigător şi să fie ecranizat.(notă: site-ul are un flux de 20.000 de vizitatori unici!) Nu pierdeţi această ocazie de a participa la desăvârşirea sufletului Elodiei, şi Ea vă va mântui. Iar voi ăia ce nu sunteţi interesaţi de soarta Elodiei….să muriţi în Iadul lui Cioacă. Elodia să mă ierte!

La final….aş vrea să mă rog la Elodia să ne scape de politicienii corupţi, să schimbe sistemul de învăţământ, să distrugă nepotismul şi şpaga….şi…..să îmi facă rost de nişte bani pentru Macbookul ăla (îl ştie Ea). Şi pentru OTV…Elodia să fie cu voi buni elodieni ce sunteţi! Vă mulţumesc.

Niciun comentariu: